Gólyabál 2015

golya1Október 29-én rendhagyó gólyabálra került sor a Székely Károly Szakközépiskola étkezdéjében.
A bált a Csángó Továbbtanulók Közössége és a Székely Károly Szakközépiskola végzős diákjai szervezték a kilencedikesek számára. A témát közösen választották és nagyszerűen sikerült, hiszen a moldvai, gyimesi és székely diákok közösen elevenítettek meg egy guzsalyast.


golya2Szép színes forgatag volt háromféle viselettel és dallamvilággal, különböző tánclépésekkel, melyek mégis egységbe forrtak. Nagyszerű volt látni, hogy a három tájegységet képviselő diákok milyen jól együttműködtek, mind a szervezésben, mind pedig az előadásban. Szépen mulattak egymás zenéjére ellesve egymás tánclépéseit.
A guzsalyas után a próbák következtek, ahol a kisdiákok ügyességüket és leleményességüket bizonyíthatták.
A vacsora után a zsűri kihirdette a bálkirályt és a bálkirálynőt. Az idei bálon Catana Eduard és Antal Renáta nyerte el a megtisztelő címet.
Az estét gyimesi és moldvai táncházzal folytattuk, nagyon örvendtünk, hogy a bentlakók között mindkét tájegységről van, aki a talpalávalót húzza. A gólyabált bulival zártuk, ahol immár a gépzenéé volt a főszerep.
golya3Gratulálunk a szervezőknek az igényesen megrendezett eseményhez!
Köszönjük a Pillangó alapítványnak, Papp László keresztszülőnek, a Nagymama cukrászdának, a Chickens étteremnek és a Meglepi ajándékboltnak, Magnolia és Flóra virágüzletnek, Esthetique szépségszalonnak, hogy támogatták rendezvényünket!