Kilencedikesek felkészítő tábora

tab1Újabb tagokkal bővült a Csángó Továbbtanulók Közössége. Idén 13 kilencedik osztályos tanuló érkezett a bentlakásba, akik úgy döntöttek, hogy magyar középiskolákban szeretnének tanulni. Felkészítő táboruk csütörtök délelőtt vette kezdetét.

tab2A bentlakással és nevelőkkel való ismerkedést egy tartalmas, a továbbtanulásról és a magyar középiskolák elvárásairól szóló beszélgetés követte. „Kisdiákjaink” magyar, matematika, földrajz órákon vettek részt. Köszönjük Sárközy Sándor atyának, korrepetáló tanárainknak, György Boglárkának, Bíró Gyöngyike és Veress Erzsébetnek, hogy vállalták az ízelítő, bemutató órákat. A programból nem maradtak el a diákok iskoláinak meglátogatása sem. A városnézés keretében a Csíki Székely Múzeum állandó- illetve „A csíksomlyói Mária-szobor 500 éve – Mária-tisztelet Erdélyben” című emlékkiállítást tekintettük meg. A kézműves foglalkozás alatt a gyermekek elkészítették képkereteiket az első közös fotójukhoz.

tab3Szombaton csatlakoztak hozzánk a bentlakás régi lakói is, hogy közösen a kilencedikesekkel és a nevelőkkel egy csapatépítő napon vegyenek részt, amit az elmúlt évekhez hasonlóan Kis Zsuzsanna és Borsos Annamária vezettek. Az összerázó nap nem csak az új és régi bentlakók megismerésére adott lehetőséget, hanem ismételten rávilágított arra, hogy igazán nagy vállalás az, hogy magyar tannyelvű középiskolákba folytatják tanulmányaikat. Viszont, mindez akkor tud eredményes és gyümölcsöző lenni, ha komolyan veszik vállalásukat, az ezzel járó feladatot. Ebben idén is minden támogatást megkapnak, köszönhetően a Pillangó Alapítványnak, aki ebben az évben is vállalta a Csángó Továbbtanulók Közösségének működési költségeit.