Búcsúvacsora a CSTK végzős diákjai számára

9Már hagyománnyá vált, hogy a Csángó Továbbtanulók Közösségének végzős diákjait a tanév végén megvendégelik a bentlakás nevelői. Ez az este nem csak a vacsoráról szól, hanem a diákjainktól való elbúcsúzástól, a bentlakástól való megválásról.

7Nagy esemény ez, a bentlakás minden lakója számára. Míg a nevelők a konyháikban főzik az ízletes, ínycsiklandozó falatokat, addig a bentlakás kisebb diákjai izgatottan készülnek végzős diáktársaik elbúcsúztatására. Kiválasztják a legmegfelelőbb éneket, a legtalálóbb verset, a legmeghatóbb fényképeket, leszedik a mezők margarétáit, hogy méltóképpen tudjanak elbúcsúzni barátaiktól.

4A búcsúvacsorát hosszas készületek előzik meg. Mint minden évben, idén is egy kis évkönyv készült elballagott diákjaink számára, amelyben mindenkinek saját fejezete van. Ide írnak kisebb diáktársaik emlékeket, közös élményeket magába foglaló kis szövegeket, illetve a nevelők útra bocsájtó üzeneteik is ebben az évkönyvben találhatóak. Ajándékba még egy CSTK logóval ellátott pólót is kaptak a diákok. Jelképesen üvegbe zártunk egy darabot szülőföldjükből, hogy soha ne feledjék el honnan indultak és merre tartanak.

A vacsorára díszvendégei a végzős diákok voltak. De meghívtuk az RMPSZ részéről Lászlófy Pali bácsit és korrepetáló tanárainkat is.

3Ezzel a vacsorameghívással köszöntük meg nekik kitartó munkájukat, azt, hogy a diákok négy éves korrepetálását biztosították.

Ezúton is köszönjük a Pillangó Alapítványnak, hogy nélkülözhetetlen támogatásával hozzájárult diákjaink tanulmányainak befejezéséhez, és, hogy az évek során számos CSTK program megvalósítását tette lehetővé.

Köszönjük kedves diákok, hogy négy évig a bentlakási élet részesei voltatok, énetekkel gazdagítottátok a mindennapokat!

Sok sikert kívánunk nektek! Isten veletek!