Nem csak kapni, adni is öröm

IMG 2Karácsony közeledtével közösségünk örömmel ajándékozza meg azokat, akiktől egész évben figyelmet, törődést és segítséget kap, hiszen sokan vannak körülöttünk, akik figyelemmel követik munkánkat, akik segítik diákjainkat, támogatnak minket, nevelőket.

párnákAz elmúlt évekhez hasonlóan idén is kézműves ajándékokat készítettünk számukra. Diákjaink és mi nevelők is nagy szeretettel készítettük a képeslapokat, sütöttük és írtuk a mézeskalácsokat, varrtuk a karácsonyfadíszeket és a díszpárnákat. Jó volt látni, ahogy a készület izgalma mindenkit magával ragad és, ahogy belefeledkezik a közös munkába. Ilyenkor mi is adhatunk és a diákokat is átjárta az ajándékozás öröme.

Karácsonyi ünnepségünkre december 18-án került sor, mely egy közös misével kezdődött a Szent Ágoston templomban. Azt követően a bentlakásban gyűltünk össze ünnepelni. Meggyújtottuk adventi koszorúnkon a negyedik gyertyát is. A gyertyák fénye és a szentes énekek teremtették meg az ünnep bensőséges hangulatát. Diákjaink meg mi nevelők is egyaránt elfáradtunk ebben a zsúfolt félévben. Jól esett elcsendesedni. Hagyományosan minden évben együtt is megünnepeljük a karácsonyt. Jó alkalom ez az együttlét arra is, hogy így év végén számba vegyük örömeinket, eredményeinket, sikereinket, kudarcainkat. Ilyenkor közösen adunk hálát azokért a lelkes és önzetlen emberekért, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy itt lehessünk.

IMG 3Mi nevelők idén névre szóló karácsonyi gondolatokkal bocsátottuk el a téli szünetre diákjainkat, ezeknek az üzeneteknek a kíséretében vehették át karácsonyi csomagjaikat.

Az ünnepség másnapján vendégül láttuk korrepetáló tanárainkat, hogy megajándékozhassuk őket, hiszen munkájuk nélkülözhetetlen közösségünk életében. Kis meglepetéssel is készültünk számukra, az Izva még a bentlakásban lévő tagjai megénekelték, köszöntötték őket, majd átadták nekik nagy szeretettel készített ajándékainkat. Jó hangulatú beszélgetéssel zárult az adventi készülődés a bentlakásban. Karácsonyra diákjaink hazautaztak immár mindenki családja körében várja Jézus születését!

Nevelő kollégáimnak a diákok nevében is köszönöm lelkes munkájukat.

Köszönöm minden támogatónknak, segítőnknek, hogy ebben az évben is figyeltek ránk, támogattak bennünket.

Diákjainknak kívánom, hogy családjuk körében békességben és szeretetben töltsék a karácsony szent ünnepét.

Köszönjük a keresztszülőknek, Pillangó Alapítványnak, a Keresztszülők Egyesületének, hogy idén is széppé tették az ünnepünket!

Áldott Karácsonyi Ünnepet és Boldog Új évet!

Ferencz Gabriella