Adventi elcsendesedés

adv7A Csángó Továbbtanulók Közössége igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Az elmúlt időszakot a mindennapi rutin mellett, a folyamatos készülődés, intenzív próbák, különböző kulturális eseményeken, programokon való részvétel jellemezte.

Ebben a nagy pörgésben értünk az adventi várakozás időszakába.

advAz advent figyelmeztetett arra, hogy ideje egy kicsit elcsendesedni, magunkba fordulni, saját magunkkal, belső lelki jólétünkkel foglalkozni. Mindez, nem csak személyekre, hanem az egész bentlakás életére vonatkozik.

A sok program, a sűrű elfoglaltság között sikerült időt szakítanunk arra, hogy elkészítsük saját adventi koszorúnkat. Így advent első vasárnapján köréje ültünk, meggyújtottuk az első gyertyát, és elcsendesedtünk. Hálát adtunk az elmúlt hónapok eseményeiért, azért, hogy ügyesen véghez tudtunk vinni mindent, amit elterveztünk. Sándor atya vezetésével, advent minden vasárnapján meggyújtunk egy újabb gyertyát mézeskalács koszorúnkon. adv8Közben hálát adunk az elmúlt hétért, és azért imádkozunk, hogy az elkövetkező időszak újból nyugodt és tanulásban eredményes legyen.

Ezek az elcsendesedések nagyon fontosak a bentlakás életében. Miközben mindenki sorra elmondja a koszorú mellett, hogy miért hálás abban a pillanatban, jobban kinyílnak a szívek és a lelkek, jobban megértjük egymást, és így mélyülnek el kapcsolatok diákok és nevelők között egyaránt.