Adventi készülődés

adv 22A Szitási Magyar Iskolában már két hete közösen készülünk a karácsonyra. A gyermekek minden nap színezve gyarapítják az adventi kalendárium napjait, s izgatottan várják a szentestét.

adv 3Első piros betűs ünnepünk december 6-a volt, mikor hozzánk is megérkezett a Mikulás, kisebb finomságokkal megtöltve a gyermekek névre szóló mikulásváró puttonyát. A teremdekorációból mindenki kivette a részét a maga ügyességéhez mérten. A nagyokkal adventi ajtódíszt készítettünk, míg a kisebbek csillag- és rénszarvas díszekkel, rajzokkal gazdagították az osztálytermet. A keresztgyermekek már megírták jókívánságaikat keresztszüleiknek, a szitási angyalka pedig nemsoká be is dobja mindnyájuk postaládájába a leveleket. Természetesen a játékokról sem feledkeztünk meg ebben az időszakban. A kültéri hógolyózás, szánkózás, hóemberépítés mellett csendesebb beltéri logikai játékokkal is töltjük a meghitt adventet.

adv 7A szitási gyermekek már lázasan készülnek a karácsonyi műsorra, verseket, énekeket, s egy kisebb betlehemes játékot tanulnak, mellyel szüleiknek szeretnének örömet szerezni. Az előadás egyre közeleg, a gyermekek és velük együtt a tanító néni is már egyre izgatottabb!

Kellemes adventi időszakot kívánunk mindenkinek!

 

Szőnyi Vivien, szitási tanító néni