Bemutatkozás

bemutatSzőnyi Vivien vagyok, 1989. augusztus 4-én születtem Kalocsán. Idén szereztem meg néprajz mesterszakos diplomám a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékén. Egyetemi éveim alatt több alkalommal jártam már Moldvában, a Szeret mentén végeztem néprajzi gyűjtést, tánckutatást, így a moldvai csángók mentalitása, életmódja és hagyományvilága nem ismeretlen számomra.

A magyar nyelvű délutáni tanítást kissé megkésve, október végén kezdhettem meg Szitáson. Terveim szerint a rendes magyar órák mellett helyet kapnak majd hagyományőrző foglalkozások helybéli idősek segítségével. Rendszeres táncórákat szeretnék tartani a gyermekeknek, ahol a moldvai csángó tánckinccsel ismerkedhetnek meg. Továbbá a kicsiknek Mesedélutánt, a nagyoknak Filmklubot szeretnék szervezni, hogy a jól megérdemelt kikapcsolódás is közösségi térben folyjon. Hosszabb távú tervem a magyar iskola épületében egy vendégszoba kialakítása, a faluturizmus beindítása.

Bízom benne, hogy a Szitási Magyar Iskola egy szeretetteljes, értékteremtő és vidáman nyüzsgő közösségi házzá tud válni! Reményeim szerint megtisztelnek bizalmukkal, s mindehhez együtt teremthetjük meg a megfelelő körülményeket.

Üdvözlettel,

Szőnyi Vivien, szitási tanító néni