Adventi készülődés Szitáson!

Vasárnap meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Ebben az időszakban várakozunk, várunk valamit, várjuk, hogy valami megtörténjen, elkezdődjön. A világban minden ember ezt teszi, a kisgyerekek, az öregemberek, a felnőttek egyaránt.

De ez az adventi várakozás, más mint az év többi napján való várakozás. Ilyenkor minden ember e négy hét alatt megtisztítja lelkét és próbál több időt csendben tölteni, a kis Jézus születésnapjára készülődni.

Mi is ezt tettük a szitási gyerekekkel adventre készülődvén. Csütörtökön mindenki nagy lázban, reggel 9 órakor hozta a szalmát a kis csomagjában, a négy gyertyát és pár díszt.

 

Mindenki elkészítette saját kis adventi koszorúját.

 

Az elején nagyon nehezen indult be a dolog, nem gondolta senki, hogy hogyan fog a szalmafűzérekből, kerek koszorú készűlni. Az első gyerek miután elkészűlt, a többiek szeme is felragyogott és mégnagyobb odaadással folytatta a munkát. Aztán egymást segítették ki mikor valaki lemaradt. Miután a koszorúk elkészültek, együtt díszíteni kezdtük.

 

Volt aki saját kezüleg gyártott, kis rózsaszín csokrokkal diszítette fel koszorúját. Eközben adventről beszélgettünk, hogy mi is történik valójában az adventi ídő alatt. A gyerekek nagyon nyitottak voltak, közösen beszélgettünk, amibe mindenki bekapcsolódott.

 

Öröm volt a gyerekek csillogó szemében látni a jókedvet, a szeretet, a segítőkézséget a közös tevékenységen.

 

Mindenkinek áldott adventi ünnepeket kívánunk!