Pillangó-táboooor!

Boldog gyermeknapot 2015

Pillangó-táboooor!

Gazda Angéla és a Pillangó Foundation támogatásával, a 2014-2015-ös tanév nyári szünetének közeledtével, a nemzetközi gyermeknap alkalmából, a Moldvai Csángómagyar Oktatási Programban tanuló 2064 gyermek nagy örömére, harmadik alkalommal írta ki a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Pillangó-tábor pályázatát, kimondottan a Moldvai Csángómagyar Oktatási Programban dolgozó oktatók és hagyományőrzők számára, hogy a szülőföldi és magyarországi tematikus szaktáborokat, valamint egyéb oktatási jellegű foglalkoztatásokat meg tudják szervezni.

A Pillangó Alapítvány a 2012-2013-as tanév végén teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az újonnan létrejött oktatási helyszínek is pályázhassanak nyári táborokra. Hogy azok a tanítók, pedagógusok, oktatók és hagyományőrzők is szervezhessenek Pillangó-tábort, akik ezt nem tehették meg más pályázati kiírásokon a megfelelő jogi képviselet, alapítvány vagy szervezeti háttér hiányában.

 

 

Pillangó-táboooor!

Még javában zajlik a tanulás, a gyermekek, utolsó erejüket is összegyűjtve összpontosítanak a tanév végi vizsgákra, de már egyre gyakrabban kalandoznak el gondolataik az iskola ablakán besütő meleg napsugár hatására. Távolba révedő tekintetükből szinte látni lehet, hogy lágyan ringatóznak a Balaton lágy vizében, netán Erdély vagy Magyarország legszebb vidékein barangolnak gondolataik szárnyán.

Éppen ezért a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége azonnali elbírálással, harmadik alkalommal hirdeti meg a Pillangó-tábort mindazoknak, akik tábort szeretnének szervezni, vagy már megszervezett táborukból hiányzik még egy kicsi, valamelyik költség ellenértéke.

Ide kattintva letölthető a Pillangó-tábor pályázati adatlapja, melyet elektronikus formában a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várunk, de ajánlott küldemény formájában is kérjük postázni legkésőbb június 12-ig:

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

(Pillangó tábor)

Petőfi utca 4. szám

530210 Csíkszereda

A határidőre beérkezett pályázatok június 16-án kerülnek elbírálásra. Jó vakációzást mindenkinek!

 

 

Felhívjuk az oktatók és hagyományőrzők figyelmét, hogy a „tábor” vagy divatosabban kemping fogalmát, a többnapos együttlét örömeit, a hosszabb ideig új környezetben való tartózkodás és tapasztalás élményeit ne próbálják egy napos kirándulásba, „exkurzió”-ba (excursio - főnév, wikipédia) sűrítve, tömörítve belopni a gyermekek nyári élményeinek soraiba. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy bizonyos táborok, többnapos programok megszervezése nem fér bele a rendelkezésükre álló anyagi keretekbe, meglátásunk szerint azonban minden oktatóknak meg kell találnia azokat a formulákat, amelyekkel hatékonyan és eredményesen, a rendelkezésre álló anyagi keretek között meg tudja ajándékozni, jutalmazni azokat a gyermekeket, akik a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program keretében a 2014/2015-ös tanévben kiérdemelték a többnapos nyári táborozást.