Gyere Tanítani - Álláshirdetés

ROMÁNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK SZÖVETSÉGE

MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAR OKTATÁSI PROGRAM

Álláshirdetés pedagógusoknak

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) versenyvizsgát hirdet a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program megüresedett (Bogdánfalva, Diószeg, Forrófalva, Frumósza, Kostelek, Lészped, Nagypatak, Pokolpatak, Szitás és Trunk), illetve újonnan létrejött (Rácsila) pedagógusi állásaira mindazok számára, akik a 2014/2015-ös iskolai évben szeretnének tanítani, oktató és nevelő képességeiket a gyakorlatban kipróbálni.

Jöjjön Ön is a Kárpátok keleti oldalára, a moldvai csángókhoz tanítani! A Moldvai Csángómagyar Oktatási Programban mindig szükség van megfelelő szakképesítéssel rendelkező pedagógusokra!

A jelentkezéshez szükséges iratcsomót (beiratkozási ív, Europass típusú CV, szakmai önéletrajz, végzettséget igazoló oklevélmásolatok, személyi igazolvány másolata, kézzel írott motivációs indoklás, ajánlólevél) a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének székhelyén (Csíkszereda, Petőfi utca 4. szám) lehet személyesen beadni, vagy elküldeni szkennelt formában az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, legkésőbb július 25-ig (péntek). A magyar nyelvvizsgát és meghallgatást, valamint az eredményhirdetést július 29-én, 10.00 órától tartjuk az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában (Taploca utca 20. szám), a Concordia-teremben.

Jelentkezhetnek:

  1. Szakképzett magyartanárok, néprajzosok;
  2. Magyar tanítók (tanítóképzőt, tanítóképző főiskolát végzettek);
  3. Más szakképesítésű pedagógusok;
  4. Olyan fiatalok, akik szeretnének gyerekeket magyar nyelvre, hagyományőrzésre tanítani.

A rendszeres havi fizetés és étkezési jegyek mellett az oktatóklakhatósági feltételeket biztosító külön juttatásban (házbér, villany-, víz-, gáz- és telefonszámla megtérítése) részesülnek.

A programról:

  • A Moldvai Csángómagyar Oktatási Programban tanuló gyermekek román tannyelvű intézetekben tanulnak. Az otthonról hozott magyar szókincsük a legrégebbi magyar dialektus szavait őrzik. A programban dolgozó kollégák a magyar nyelv írása és olvasása mellett igyekeznek minden hiányosságot pótolni, melyet a román állami oktatási rendszer enged ezekben a közösségekben. Az oktatás intézményesített formában, de nem mindig az iskolában zajlik (iskolán kívüli foglalkozásoknak nevezik).
  • Az érdeklődők információkat kaphatnak a hagyományőrzők, tanítók, oktatók és foglalkozásvezetők eddigi munkájáról, feladatairól, eredményeikről, sikereikről a www.csango.rmpsz.ro honlapon. Ugyaninnen tölthetik le a versenyvizsgához szükséges beiratkozási/jelentkezési formanyomtatványt is.

VÁRJUK A PROGRAM IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ PEDAGÓGUSOK JELENTKEZÉSÉT!

Jelentkezési ív