Gyere tanítani

ROMÁNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK SZÖVETSÉGE

MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAR OKTATÁSI PROGRAM

Álláshirdetés pedagógusoknak

 

gyere tanitaniA Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSz) versenyvizsgát hirdet a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program megüresedett, illetve újonnan létrejött pedagógusi állásaira mindazok számára, akik a 2013/2014-es iskolai évben szeretnék tanítani, oktató és nevelő képességeiket a gyakorlatban kipróbálni.

Jöjjön Ön is a Kárpátok keleti oldalára, a moldvai csángókhoz tanítani! A Moldvai Csángómagyar Oktatási Programban mindig szükség van megfelelő szakképesítéssel rendelkező pedagógusokra!

A jelentkezéshez szükséges iratcsomót (beiratkozási ív, Europass CV szakmai önéletrajz, végzettséget igazoló oklevélmásolatok, személyi igazolvány másolat, kézzel írott motivációs indoklás, ajánlólevél) a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének székhelyén (Csíkszereda, Petőfi utca 4. szám) lehet személyesen beadni, vagy elküldeni szkennelt formában az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre 2013. augusztus 25-ig.

Jelentkezhetnek:

  1. Szakképzett magyartanárok, néprajzosok
  2. Magyar tanítók (tanítóképzőt, tanítóképző főiskolát végzettek)
  3. Más szakképesítésű pedagógusok
  4. Olyan fiatalok, akik szeretnének gyerekeket magyar nyelvre, hagyományőrzésre tanítani.

 

A rendszeres havi fizetés és étkezési jegyek mellett minden a lakhatósági feltételeit biztosító külön juttatásban részesül (házbér, villany-, víz-, gáz- és telefonszámla megtérítése).

A programról:

            A Moldvai Csángómagyar Oktatási Programban tanuló gyerekek román tannyelvű intézetekben tanulnak. Az otthonról hozott magyar szókincsük a legrégebbi magyar dialektus szavait őrzik. A programban dolgozó kollégák a magyar nyelv írása és olvasása mellett igyekeznek minden hiányosságot pótolni, melyet a román állami oktatási rendszer enged ezekben a közösségekben. Az oktatás intézményesített formában, de nem mindig az iskolában zajlik (iskolán kívüli foglalkozásoknak neveznek).

            Az érdeklődők információkat kaphatnak a hagyományőrzők, tanítók, oktatók és foglalkozásvezetők eddigi munkájáról, feladatairól, eredményeikről, sikereikről a www.csango.rmpsz.ro honlapon. Innen tölthetik le a versenyvizsgához szükséges beiratkozási/jelentkezési formanyomtatványt.

 

A versenyvizsga időpontja:     2013. szeptember 3. (magyar nyelvismeret írásbeli teszt),

2013. szeptember 4. (szóbeli meghallgatás interjú).

 

A felvételt nyert pedagógusok kötelezően részt vesznek a 2013. szeptember 6-8. közötti szervezett tanévet előkészítő továbbképzésen, a szovátai Teleki Oktatási Központban.

 

VÁRJUK A PROGRAM IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ PEDAGÓGUSOK JELENTKEZÉSÉT!