Örüljenek az emberek ...

Borulj a földre téli álom,

Ölelj át minden gyermeket.

És mindenütt a nagyvilágban

Örüljenek az emberek”    

 

Mit is jelent a szó, hogy öröm? Kissé  nehéz  ezt szavakba foglalni. Az öröm fogalma mindenki számára mást jelent. Vannak akiknek egy új  tárgy: telefon, egy  ruhadarab, vagy játék , az ami örömet okoz. Másoknak  egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés. Azért, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő örömforrást, mindezt próbáltuk megteremteni a mi kis meghitt Karácsony-i ünnepségünkre.

 

Kellemes hangulatban teltek a készülődésre szánt hetek. A hangulat megteremtését a Karácsonyhoz kapcsolódó fogalmak gyűjtésével kezdtük. Felidéztük a már ismert énekeket, és bővítettük őket néhány új Karácsony-i dallal. Mint például: „Harang szól a kis faludban”,  „Tegnap harangoztak”, melyeket nagy lelkesedéssel és könnyedén tanultak meg a gyerekek. Szerepekre osztva feldolgoztuk az „Adjon Isten Jézusunk” című éneket, amelyből  megszületett egy kis pásztorjáték. Mindaz mellett, hogy az angyalkáknak énekekkel  fejeztük ki hálánkat, nagyon sok verset is megtanítottunk, törekedve arra, hogy minél több gyermekhang megszólalhasson. Halk karácsonyi zene kíséretében, majdnem minden nap készültek a szebbnél szebb és kreatív karácsonyfadíszek, amelyek majd csodálatossá varázsolták a fát.

Egy kis meghívó  is készült, amely segítségével meghívtuk a kedves szülőket, hogy osztozzanak gyerekeik örömében.

Végre... elérkezett a már  izgatottan várt „nagy nap”, amelyen ezer és ezernyi kiváncsi tekintet csillant fel, hogy vajon  mit is rejthet az angyalkák ajándéka. Meglepetésünkre  sok  érdeklődő szülő tisztelt meg jelenlétével.

A versek és énekek elhangzása után minden gyerek kézbekapta a várva várt ajándékait.  Ezt követően, izgatottan szorongatva dobozkáikat,  kíváncsian nézték végig a tanítónénik ajándékát, ami az elmúlt hónapok  izgalmas pillnatait megörökítő fényképek vetítése volt.

Műsorunkat hálával telt ölelések zárták. J

Ivácson Tímea és Nagy-Portik Katalin, lábnyiki tanító nénik

Még több fotó itt!