Kedves Keresztszülő Társak!

VasziLeviA visszajelzések alapján sokan néztük a kosteleki tanár bácsi, Vaszi Levente, elődöntős szereplését. Ismét gratulálunk a remek szereplésért; harsogott a hangja, a nézőtér, ahogyan a gyimesi balladát előadta. (És többen is megjegyeztétek: a nézői vastaps reménykeltő volt.) Nagyon örülünk az „Ítészek” döntésének. Így szurkolhatunk a középdöntőben, ahol már SMS szavazatainkra is szükség lehet. Vaszi Leventét elkísérte a komája, Ferencz András, akivel már második éve együtt biztosítják a magyar oktatást és hagyományőrzést Kosteleken, emellett vigyázva a gyimesi csángó hagyományokra is.

 A héten sikerült telefonon beszélnünk Leventével. A következő információkat tudtuk meg: ő a második középdöntős csoportba került, és mindkét Duna csatornán közvetítik a vetélkedőt, egyenes adásban április 12-én, szombaton, 18:35-ös kezdéssel. Ezt azért fontos kiemelni, mert az adás ideje alatt küldhetők az SMS szavazatok, az adásban megadott kódra, telefonszámra. Az adás ismétlése vasárnap a Duna World adón 13:00 órakor lesz.

 A csángó oktatási programban dolgozó tanároknak április 10-én kezdődik az egyhetes továbbképzésük Lakiteleken. Vaszi Levente középdöntős szereplése éppen erre az időszakra esik. Így, bár a csoport közösen, egy autóbusszal érkezik Moldvából szerda esti indulással, versenyzőnket Ferencz András hozza el autóval. Terveik szerint csütörtökön csatlakoznak a csoporthoz, de pénteken (április 11-én) már Pestre mennek, hisz kétnapos próbafolyam lesz a versenyzőknek. Szombat este pedig a középdöntő. Onnan majd Lakitelekre mennek, csatlakoznak kollégáikhoz, és részt vesznek a további programokban.

 Vaszi Leventétől még megtudtuk azt is, hogy a középdöntőben katonanótákat fog előadni. Rá-rá, hajrá! Szurkoljunk közösen Vaszi Leventének, Kosteleknek! Telefont kézbe! Minden SMS számíthat!

 

 

Vermes Miklós és Vermes Miklósné Zsuzsa, kosteleki falugazdák

VasziLevente2014jan 275Vaszi-Levente 1-1024x575VasziLevi 1