Alkotótábor Válaszúton

1Az elmúlt évekhez hasonlóan a dumbravéni alsó tagozatos gyermekek első táborát nem Magyarországra, hanem az országon belül, egy magyar ajkú településre szerveztük.

4Az iskola befejezése után szinte azonnal Válaszútra utaztunk a legszorgalmasabb harmadikos és negyedikes diákokkal, ahol részt vettünk a Kallós Zoltán Alapítvány által szervezett Alkotótáboron.

A rendkívül színvonalas tábor során különféle kézműves technikákkal ismerkedhettek meg a gyermekek: agyagozás, pálcikabáb készítés, fonalgrafika, szövés, márványfestés, stb. Mind e mellett gyermekjátékokat, moldvai táncokat és énekeket is tanulhattak.

7Nagy élmény volt, hogy Kallós Zoli bácsi személyesen vezetett körbe minket múzeumának moldvai csángó szekciójában.

Az utolsó előtti napon népdalvetélkedőn is részt vett a dumbravéni gyermekek egy része, amelyen mindannyian díjazottak lettek.

A tábort gálaműsor és kiállítás zárta, ahol a résztvevők és az érdeklődők megcsodálhatták a tábor ideje alatt készült alkotásokat.

H2álás köszönettel tartozunk a dumbravéni gyermekek magyarországi keresztszülőinek, támogatóinak és a Pillangó Alapítványnak, hogy a segítségükkel részt vehettünk ebben az igazán értékes táborban! Köszönjük szépen a Kallós Zoltán Alapítvány pedagógusainak kiváló hozzáállását és munkáját! Köszönjük Dumbravén falugazdájának, Vanczer Zsuzsinak is a segítségét, akik végég velünk volt Válaszúton!

 

Majzik Tamás