„Adj király katonát” vetélkedő Diószénben

Március 9-én, szombaton déli 12 órától zajlott Diószénben az „Adj király katonát” vetélkedő. A várva várt eseményre minden csapat készült. Összesen 13 család 3-3 taggal volt jelen Budáról, Diószénből és Trunkból. Nagy izgalommal kezdődött meg a verseny a csapatnév választással, zászlókészítéssel és rövid összefoglaló kis történet írásával. A gyerekek számára minden bizonnyal a lufi-fújás volt a legnépszerűbb, de a célbadobás is plusz pontokat hozott minden család számára. Az igazán nagy megmérettetés elsősorban a mesék alapján összeállított kérdésekből volt.

 

A vetélkedő első helyezettje egy budai család lett, míg a második helyezésen 1-1 trunki és diószéni család osztozott.

Összefoglalva, minden gyerek jól érezte magát és nagyon örült mindenki a díjaknak és az emléklapnak. Mindenki maradandó élménnyel tért haza a hétvégi rendezvényről.

És most nézzük, hogyan írnak erről a gyerekek:

Szombaton volt egy szép verseny a mi falunkban, melyiknek „ Adj király katonát” a neve. Versenyeztünk a gyermekekkel Trunkból és Budáról. Ebben a versenyben kellett a lufit fújni és válaszolni a kérdésekre a meséből. Szép volt és én szerettem. Voltam csoportban még egy lánnyal és egy fiúval. Nyertünk második helyet és boldogok voltunk. Majtig utolsók lettünk, de a végin sok pontot gyűjtöttünk és minden szép és jó lett.

Budău Mădălina – Diószén, VIII. osztály

Szombaton volt egy nagy nap. A tanító bácsi mondta, hogy menjek versenyre, de én nem akartam, de kellett. A verseny neve „Adj király katonát” volt. Én szerettem fújni a lufit és nehezek voltak a kérdések. Én voltam egy csoportban a nevünk Három királyok volt. Végül hatodikok lettünk és kaptunk egy macit, egy emléklapot és egy Cimborát. Az este eljött és én elmentem haza mert nem még volt senki és nem akartam ott ülni.

Calara Caemelia – Diószén, VIII. osztály