Bemutatkozás Csíkfaluból

Tamás Tünde vagyok, Sepsiszentgyörgyön születtem 1983 december 12-én. Az egyetem után  2008-ban tanári pályámat Csík faluban kezdtem el. De talán kezdem az elején. ...érkezésemkor egy nagy kék kapun léptem be a csíki magyar iskolába. Beléptem és aggódva léptem át a küszöböt: "te jó ég, remélem az életem itt nem lesz ilyen bizonytalan, mint ezek a lépcsők a kék kapunál". De nem lett, a lépcsők sem bizonytalanok már, sőt azon a nagy kék kapun járok ki-be nap mint nap.

 

Lassan megismertem a falu apraját nagyját és úgy érzem hogy befogadtak, reggelente iskolába menvén a mezőre siető emberek megállnak és Istentől megáldott jó napot kívánnak, akármilyen sietős is a dolguk, ami számomra erőt ad az itt lévő munkámban.
A csíki I-IV osztályos iskolában is tanítok, ahol a kollégák segítőkészek - és persze tudják azt is, hogy  bármikor bármilyen helyzetben számíthatnak rám meg a magyar iskolára.  A magyar  házhoz iskolán kívüli foglalkozásokra hozzám a III- IV- V- VI- X- XI- XII osztályosok járnak! 

Lassan teltek az évek, a minndennapok itt Csík faluban, és elmondhatom, hogy immár több éves tapasztalattal a hátam mögött,  számomra nagy öröm egy ilyen picinyke falu részese lenni, itt tanítani, és nemcsak, mert az a szépsége az egésznek, hogy velük is élsz, velük jársz templomba, az életed részévé válik a falu. És már azok a lépcsők sem bizonytalanok a kék kapunál!