Egy különleges nap!

 

Egyszer magyar órán a csángókról beszélgettünk és Gábor Felícia egyik történetére találtunk. A tanárnő sokat beszélt Felíciáról és megtudtuk, hogy lujzikalagori. Nagyon kíváncsiak voltunk, szerettük volna megismerni, és azt javasoltuk, hívja el órára. A következő órán azt mondta, hogy a jövő héten Felícia jön haza látogatóba és el tudna jönni hozzánk órára. Nagyon örültünk a hír hallatára és arra gondoltunk, hogy írhatnánk néhány kérdést számára.

 

Eljött a következő óra is, mindenki nagyon izgult és nyugtalan volt. Az első néhány percben nem nagyon beszéltünk csak néztünk egymásra. Nem tudtunk mit mondani és mit kérdezni. Csilla javasolta, hogy játsszuk azt a játékot, amit minden óra elején szoktunk. Csoportokba voltunk beosztva és Felícia is beállt az egyikbe. A játék után következtek a kérdések. Mindegyikre válaszolt és sokat mesélt a gyerekkoráról, hogy honnan tud ilyen sokat a csángókról és miért kéne büszkék legyünk csángóságunkra.

Nagyon tetszett ez a találkozás mindenkinek. Vettünk Felíciának virágot és nagyon örült neki. Ő csokoládét hozott nekünk, aminek viszont mi örültünk. Jól esett vele elbeszélgetni és jó lenne, ha eljönne még órára.

a bákói tanulók

(Istók Cintia, Demse Franciska, Istók Mihaela, Demse Regina, Hodorog Loredana, Bogdán Julián)