Megjöttünk e helyre, Anyák köszöntésére...

 

Az Anyák napja világszerte ünnepelt nap, melyen az anyaságot ünnepeljük. Ez a nap május első vasárnapjára esik. Ezen a napon ünnepeljük és köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat. Szeretetünk, köszönetünk, hálánk kifejezésére mi más lehetne alkalmasabb, mint a virág, egy vers, néhány ének. Így tettek a bahánai gyerekek is, akik az ünnepség előtt meghívókat készítettek, melyet virágokkal diszítettek és amely tartalmazta, hol és mikor kerül sor az ünnepségre. Ezen kívül papírból virágokat is készítettek.

 

Ünnepségünk egy szombati nap tartottuk. A gyerekeken látszott az izgalom, de az is, hogy már elmondhassák verseiket édesanyjuknak, nagymamájuknak. Nagyon örvendtem, mert minden gyereknek el tudott jönni a szüleje, hogy meghallgathassa gyereke versét, énekét. A versek elmondása után a már elkészített virágokat adták át a gyerekek és látszott mennyire meghatódottan vették át a szülők.

Az műsor befejezéséül mindenki fánkot ehetett és szomjuságuk oltásaként limonádét ivott. A sok visszajelzés a szülőktől és a gyerekektől az bizonyította, hogy jol érezték magukat.

Még több kép itt!

 

Fejér Gabriella, bahánai tanító

2013. 05. 14.